VIGTIGHEDEN AF VORES ARBEJDE I BRASILIEN

DEN BRASILIANSKE REALITET

Med sine 211 mio. indbyggere er Brasilien verdens 5. største land. Den portugisisk-talende nation har i en årrække været præget af højkonjunktur med imponerende vækstrater, men den aktuelle økonomiske nedtur har haft vidtomfattende konsekvenser for befolkningen. I 2015 levede 17,3 mio. brasilianere i fattigdom med en indtægt på ca. 20 kr. pr. dag, og samtidig estimerer Verdensbanken, at dette antal vil øges med op til 3,6 mio. ved udgangen af 2017. 
Samtidig stiger modstanden til den politiske elite, og befolkningen protesterer i alle større byer med kravet om politisk gennemsigtighed og bedre leveforhold, da det menes, at en kultur af korruption gennemsyrer samtlige niveauer af det politiske system. 

Det usikre levegrundlag bidrager til den høje kriminalitet, som ofte er af stærk voldelig karakter. Konsekvenserne af korruption og social ulighed kommer til udtryk i hverdagen, hvor f.eks. manglende gadebelysning og mangel på medicin på hospitalerne skaber frygt og utryghed i hverdagen.

HUMANITÆRE FORMÅL

BRASIDAN er en organisation af medmenneskelighed og forståelse. Vores arbejde tilgodeser den mindre privilegerede klasse i Brasilien, som vi udarbejder sociale projekter for i samarbejde med vores brasilianske partner og søsterorganisation, GENTE. GENTE har hovedsæde i byen Guapimirim, som ligger i staten Rio de Janeiro.

I fællesskab arbejder vi på at fremme medborgerskabet i metropolområdet af Rio de Janeiro, hvorfor vores projekter altid har til formål at styrke det sociale og kulturelle liv i de brasilianske nabolag. Vi har blandt andet afholdt sociale events, hvor børn og unge kunne deltage i workshops i kreativt håndarbejde, selvhjælps-foredrag for voldsramte kvinder, samt en lokal tøjindsamling til fordel for samfundets fattigste.

FORMIDLING

En del af formålet med BRASIDAN og vores hjemmeside er at fortælle danskerne om, hvad der sker i Brasilien. Brasilien er ikke et af de lande, der ligger øverst i danskernes bevidsthed, og de danske medier har ikke særlig meget fokus på, hvad der foregår i Brasilien. Meget af den information, der bliver formidlet i medierne, tager ofte udgangspunkt i de mere fastgroede forudindtagelser og stereotyper, der findes om Brasilien såsom fodbold, korruption, letpåklædte kvinder, og dårlig arbejdsmoral.

Derfor er det vigtigt for os, at vi får formidlet information om Brasilien på en måde, hvorpå man får et ordentligt indblik i aktuelle nyheder samt kulturelle temaer om Brasilien.

LOKAL TILSTEDEVÆRELSE I RIO DE JANEIRO

Det tætte samarbejde med vores brasilianske søsterorganisation, GENTE, sikrer, at vi altid har fingeren på pulsen i nabolagene!

Besøg GENTEs Facebook

Mission

Vi er en dansk-brasiliansk NGO, som fremmer lokalt og globalt medborgerskab. Dette gøres gennem udarbejdelse af projekter og fremstilling af undervisningsmateriale. Vi er dedikerede til vores frivillige arbejde og bestræber os på konstant at forbedre organisationens arbejdsprocesser for at imødekomme både vores partneres samt vores egne høje standarder.

w

Vision
Vi bestræber os på at blive anerkendt som en nytænkende organisation, der går op i social ansvarlighed. Dette vil vi gøre ved at inkludere og engagere borgere i sociale aktiviteter, som skal være med til at styrke demokratiet og bekæmpe social ulighed i de brasilianske lokalsamfund. Samtidig ønsker vi at skabe et mere nuanceret billede af Brasilien i danskernes bevidsthed.

Værdier

Vores organisation bygger på anerkendelsen af menneskers forskellighed. Vi foretrækker mangfoldighed fremfor ensformighed og tror på, at det bedste resultat af vores arbejde har rod i denne tanke. Vores arbejdsprocesser reflekterer vores medarbejderes konstante engagement af ærlighed og oprigtighed, som gør vores vision realiserbar.

VIL DU VÆRE MED?

Finder du vores arbejde interessant, kan du kontakte os her:

13 + 3 =

KONTAKT OS
BRASIDAN
E-mail: kontakt@brasidan.org
CVR: 37547905